diumenge, 2 de maig del 2010

EL PERIÒDIC. TREBALL DE REDACCIÓ DE LA 3a AVALUACIÓ.


Sabeu que en cada avaluació us he demanat un parell de treballets de redacció i un parell d'exposicions orals a cadascú de vosaltres. Però, en aquesta darrera avaluació, en lloc de fer dos treballs de redacció, en fareu un i el farem en grups.

El treball consisteix a fer un diari, tenint en compte tot allò que hem vist a classe sobre els diaris (estructura externa i interna, seccions, tipus de notícies, tipus d'articles d'opinió...). Crec que és un treball molt interessant, perquè a més haureu d'aprendre a treballar en grup, cosa que a alguns de vosaltres ja sé que no us apanya molt, però que és molt important en aquesta vida. Al capdavall, l'ésser humà és un ésser social i, com a tal, viu en societat i en moltes ocasions, vulguem o no, depenem del treball d'altres persones.

TOTS els membres de cada grup tenen alguna qualitat que els fa especials i que pot ser útil al conjunt, per tant, el que haureu de fer és trobar la millor manera de col·laborar per a cadascú.

Sé que és un treball complicat, però també sé que sou uns cracks i que sabreu trobar la manera de fer-ho bé.

El treball valdrà 1'5 punts de l'avaluació: la meitat de la nota serà individual i l'altra meitat dependrà del funcionament de tot l'equip.

Divendres, cada equip m'haurà de donar un full on m'indiqueu de quina serà la col·laboració de cada membre de l'equip al vostre diari.

El dia 17 de maig, TOTS els grups hauran de portar el diari a classe ja acabat, per mostrar-me'l a mi i per mostrar-lo als companys, i haureu d'explicar com heu fet el diari i perquè l'heu fet així, és a dir, exposar i argumentar el que heu fet.

Després, com ja us vaig comentar, utilitzarem el que hem fet per al diari pera a gravar un telediari (que valdrà 1'5 punts més de l'avaluació). Però això ja ho explicarem més avant. Ara centreu-vos al periòdic, perquè si feu bé eixa faena, tindreu molt de camí avançat per a l'altra.

Ànim i endavant!

5 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. teresa tenim que explicar con lem fet y per que??

    ResponElimina
  3. Hola, Anònimm, ehem, ehem!

    Sí, dilluns haureu de mostrar a tots el vostre diari, explicar com heu organitzat el treball en grup i com ha anat la cosa, i explicar quines seccions hi heu inclós i com les heu elaborat i tot això i allò. Vaja, que la idea és que mostreu el vostre treball, ens expliqueu com l'heu fet, què us ha agradat més, què us ha agradat menys...

    ResponElimina
  4. Teresa, que al meu grup Jeza y Mila encara no m' han donat el treball del diari i el necesite per a fer la portada i en el cap de setmana no crec que las veja. Que vaig? Perque el divendres, hui; no me l'ha portat.

    ResponElimina
  5. Casandra, en el grup, a banda de Jeza, de Mila i de tu hi ha més gent. Això són decisions que heu de prendre entre tots.

    Jo no puc donar-te la solució a això, perquè saps que una part important de la nota és precisament per saber o no saber treballar en equip, per saber dur endavant o no un treball en equip.

    Heu d'aprendre a treballar EN EQUIP i a solucionar els problemes que sorgeixen quan un grup de persones s'ha de posar d'acord per a fer una cosa.

    Relacionar-nos amb la gent comporta molts inconvenients, però també moltes coses enriquidores.

    Prengueu la decisió que penseu que heu de prendre en aquest cas. Segur que ho feu bé.

    Una abraçada i bon cap de setmana.

    ResponElimina