dissabte, 16 de gener del 2010

2a SETMANA DE LECTURA


Aquesta setmana hem après, a partir de la lectura, què són els substantius, com es classifiquen (comuns/propis, concrets/abstractes, individuals/col·lectius) i quin gènere (masculí/femení) i nombre tenen (singular/plural).

Per a divendres que ve, heu d'haver llegit fins a la pàgina 39 del llibre de lectura i heu de buscar les següents paraules del capítol "Nemòpolis
": trontollosos, cuquets, follets, pedregam, emmerletada, merlets, deessa i manca. Més totes les paraules que no entengueu de la part que heu de llegir a casa.

A més, heu de llegir al llibre de Gramàtica què és un adjectiu (pàg. 68), buscar tots els adjectius que apareixen a la pàgina 30 del llibre de lectura i dir si són masculins o femenins (gènere) i singulars o plurals (nombre).


Ah! I recordeu que el proper dia de lectura a algú li tocarà fer el resum oral de TOT el que portem llegit fins ara, abans de continuar llegint, i tindrà nota de lectura.

5 comentaris:

  1. Hola, sóc un autor sense nom que està agraït de veure com animes els teus alumnes per llegir una novel·la que jo m'estime molt.
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. Bé, Anònim, si em dius el teu nom, ja no seràs un sense nom :-)

    Gràcies pel teu comentari. La novel·la ens està agradant molt a tots. Quan vaig començar a llegir-la, per Nadal, no pensava que seria tan guai, però em va sorprendre molt gratament i a les criatures els està agradant moltíssim.

    Salutacions

    ResponElimina
  3. perq no ens dious el teuu nom¿?
    :D
    Carmen C.

    ResponElimina
  4. No t'agrada més que t'anomenes pel teu nom? Perque anonim ... :D

    Carmen G.

    ResponElimina
  5. Anònim ens tens que dir el teu nom perque sino no et podran reconeíxer ningú dels teus amics ni dels teus familiars, aleshores tots pensem que no tens nom.

    ResponElimina