dijous, 7 de gener del 2010

EXAMEN DE GRAMÀTICA 1 (2a avaluació)

Bé, com que quedàrem que només passar Reis faríem un EXAMEN de Gramàtica perquè ja havíem avançat prou matèria, el farem el dilluns dia 18 de gener.


Per a aquest examen entrarà el següent:



  • El diftong [Puc preguntar-vos què és o posar-vos unes quantes paraules perquè hi assenyaleu els diftongs que hi ha i digueu de quin tipus són)].

  • La dièresi [Puc preguntar-vos per a què serveix o posar-vos unes quantes paraules perquè poseu la dièresi on calga].

  • L'accentuació (I-II-III): és important que repasseu tots els requadres grocs i les activitats [Puc preguntar-ne teoria o posar paraules o un text perquè poseu accent on calga].

  • L'apòstrof [el preguntaré de manera pràctica, és a dir, amb activitats, però si no heu entès i après el requadre groc, no sabreu fer-ho bé, perquè és allà on s'expliquen les regles].

  • Els signes de puntuació: el guionet, el guió, el punt, els dos punts, la coma, el punt i coma, la interrogació i l'admiració, els punts suspensius, els parèntesis, les cometes [Puc preguntar-vos per a què serveixen o posar-vos un text o unes quantes frases soltes i demanar-vos que hi poseu els signes de puntuació que siguen necessaris].



Ja us vaig dir que, com que fem avaluació contínua i per tal que no oblidàreu les coses que anaveu aprenent, en cada examen posaria també alguna pregunteta del que havíem vist anteriorment. Però, no us preocupeu, us donaré una pista: la pregunta serà d'assenyalar dígrafs (repasseu el requadre groc de la pàg. 13), de posar accent obert o tancat sobre algunes vocals (repasseu el requadre groc de la pàg. 17) o de separació sil·làbica (repasseu el requadre groc de la pàgina 19).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada