dimarts, 23 de març del 2010

1r EXAMEN DE LA 3a AVALUACIÓ

Com ja sabeu, en tornar de Pasqua (el divendres 16 d'abril) farem el primer examen de valencià de la tercera avaluació. En aquest examen haureu de demostrar-me que teniu clares les propietats del text (és a dir, el que hem vist sobre l'adequació, la coherència i la cohesió) i les categories gramaticals (és a dir, els requadres grocs que hi ha al llibre de Gramàtica des de la pàgina 56 a la 93). També heu de saber explicar amb les vostres paraules què és la Morfologia, què és la Sintaxi i què és la Morfosintaxi (cosa que jo vaig explicar a classe i que teniu a la pàg. 55 del llibre).


Pel que fa a les propietats del text, puc demanar-vos que me'n feu un mapa mental (de l'estil del que férem a classe), que ordeneu fragments de text per tal de construir un text adequat, coherent i cohesionat o puc posar-vos-en preguntes de tipus test.


Les categories gramaticals puc preguntar-les com a mapa mental o com a preguntes de tipus test, puc fer-vos buscar-les en un text (com férem en treballar la lectura) o puc posar-vos un text perquè torneu a escriure'l tot canviant-lo de génere o de nombre. Per tant, NO heu d'aprendre els requadres de memòria, només entendre'ls bé.


Així mateix, hi caurà algun exercici d'accentuar, posar dièresi o apostrofar, per tal que repasseu algunes de les coses importants que hem vist en el que portem de curs.


Us aconselle estudiar una miqueta durant les vacances de Pasqua i no confiar-vos i deixar-ho tot per a la setmana de l'examen, perquè és un examen MOLT IMPORTANT, per a la 3a avaluació i per al curs. A més, si ho feu i teniu dubtes, podrem resoldre'ls en tornar de les vacances, abans del dia de l'examen.


A estudiar s'ha dit! :-)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada